Росіяни вчергове відмовили “евакуйованій” з Бериславського району сім’ї в обіцяному безкоштовному житлі

04 Червня 2023, 12:32

Окупанти вчергове обдурили переселенців, які погодились “евакуюватись” з Бериславського району. Їм відмовили в обіцяному безкоштовному житлі, аргументуючи це тим, що не всі члени сім’ї постійно проживали на Херсонщині. Мова йде про сім’ю Ігоря та Марини Лепських із села Степне, що у Бериславському районі.

Про це повідомляють самі ж росіяни у своїх ЗМІ.

“Марина Лепська, яка народилася і прожила все життя у селі Степному (Бериславський район Херсонської області), не може отримати зі своєю родиною заповітного житлового сертифікату, який обіцяла російська влада. Все через те, що її чоловік, Ігор Лепський, зареєстрований у місті Єнакієве. Щоправда, народився чоловік на Херсонщині та жив там до 23 років. У 2014 році він повернувся до рідного регіону, де постійно перебував до 2022 року. Проте Кубанському центру держпідтримки населення та розвитку фінансового ринку для видачі цього сертифікату мало”, – зазначають росіяни. 

Лепські покинули Бериславський район ще у серпні 2022 року і з того часу намагаються отримати так званий “житловий сертифікат”. Спочатку вони намагались осісти в Тульській області, а зараз у Краснодарському краї. Всюди вони отримали відмову. “Евакуйовані” навіть надали українські документи, які доводять, що вони проживали саме у Степному, але росіянам на це байдуже. Про те, що російські посадовці масово відмовляють переселенцям з Херсонщини в обіцяних “житлових сертифікатах”. Про це свідчать коментарі на сторінці місцевого центру надання послуг.

“Уродженка Херсонської області та її син, які прожили у рідному селі Степовому все своє життя, продовжують залишатися без належного їм житла через прописку глави сімейства, яке жило на території регіону понад 30 років”, – підсумовують матеріал росіяни. 

Насправді ситуація з сімейством Лепських не є унікальною. Так, жителька одного з сіл Бериславського району, яка радо зустрічала росіян та брала участь у так званому “референдумі”, поскаржилась російським журналістам на те, що вона досі не може отримати від окупантів ані обіцяних виплат, ані сертифікату на безкоштовне житло. Жінку звати Світлана Рублевська. З 2009 року вона постійно проживала у селі Новокаїри Милівської громади, де і зустрічала “з хлібом-сіллю” росіян.