Програма USAID АГРО надала добрива і насіння агровиробникам Херсонщини та інших прифронтових регіонів

02 Червня 2023, 13:24

У рамках Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) завершила передачу фермерам мінеральних добрив і насіння соняшника та кукурудзи. Допомогу отримали 8,223 агровиробників у 15 регіонах країни.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Програма «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив, насіння соняшника та насіння кукурудзи» реалізована у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України та компанією Bayer. Виконання програми адміністрували місцеві партнери – Кооператив Зерновий та Всеукраїнська асоціація громад.

У березні 2023 року мікро-, малі та середні підприємства в Україні (ММСП), які мають в обробітку від 5 до 500 га та займаються вирощуванням зернових і олійних культур, мали можливість подати заявку через Державний аграрний реєстр (ДАР) для отримання допомоги.

Програма USAID АГРО спрямована на підтримку невеликих фермерів України, які через війну мають обмежений доступ до матеріально-технічних ресурсів. Через порушену логістику та низькі ціни на сільгосппродукцію в Україні, а також вичерпування власних ресурсів, невеликі агровиробники не в змозі забезпечити потреби господарств щодо насіння та добрив.

Допомога надавалася у першу чергу в прифронтових, постраждалих від війни регіонах, а також у регіонах, які спеціалізуються на вирощуванні зернових та олійних культур. До переліку ввійшли Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області, а згодом додалися Вінницька, Житомирська та Черкаська.

Програма USAID АГРО погоджувала усі заявки, заповнені в ДАР відповідно до оголошених критеріїв та термінів подання заявок, або до вичерпання планових обсягів допомоги. Прийом заявок зазвичай завершувався раніше встановлених термінів через велике зацікавлення аграріїв у допомозі.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це семирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

Раніше повідомлялось, що литовська організація “Корона князів Литовських” допомагає в оснащенні укриттів у Херсоні.