ХОВА створила контакт-центр для координації благодійників, що допомагають підтопленим територіям Херсонщини

09 Червня 2023, 14:32

Фото: "IPC-Херсон".

Для координації благодійних організацій і волонтерів, котрі допомагають постраждалим від підтоплення територіям Херсонщини, ХОВА створила контакт-центр.

Про це повідомляється на сторінці адміністрації у соцмережі.

Контакт-центр працює відучора. Телефонувати можна за номером: 0 800 101 102.
Центр координує допомогу, яка надходить для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.
Херсонщина все ще потребує техніки, спецзасобів, гуманітарної допомоги для постраждалих. У Херсонській ОВА закликали звертатись за вказаним номером.
Також у ХОВА зазначають, що від 9 червня 2023 року волонтерам, які планували брати участь у рятувальній операції, обмежили в’їзд до Херсона.
Наразі наявне усе необхідне для евакуації людей із затоплених районів, а для проведення таких операцій під обстрілами існують свої правила. Про це під час брифінгу в Media Center Ukraine заявила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк, передає “Суспільне”.
“Рятувальна операція відбувається фактично на лінії фронту, сповіщати про кількість людей залучених до неї абсолютно недоцільно, як і про кількість техніки. Сил та засобів абсолютно достатньо. Саме тому сьогодні було обмежено прибуття волонтерської допомоги”, — підкреслила Гуменюк.
Операція з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС триватиме, проте необхідно координувати дії волонтерів та благодійників.
“Для того, щоб не створювати зайвого скупчення людей, не перевантажувати відповідно медичні установи і інші структури, потреба дозувати ту допомогу, яка надходить. Вона ще буде потрібна у наступні дні, коли виснажиться той ресурс, який залучений зараз. Треба зв’язуватись з ОВА, проговорити які види допомоги чи можете надати, залишити свої контакти і бути залученими тоді, коли це максимально необхідно“, — додала Гуменюк.