Більшість охочих залишити підтоплені райони Херсона вже евакуйовано

09 Червня 2023, 11:10

Фото: "IPC-Херсон".

Більша частина населення, котра виявила бажання залишити підтоплені райони Херсона, вже евакуйована. Рятувальна операція на Херсонщині триває.

Як повідомляють кореспонденти “IPC-Херсон” із місця подій, на сьогодні активність населення щодо евакуації дещо знизилась, ажіотажу, який був учора, не спостерігається.

Фото: “IPC-Херсон”.

Деякі жителі відмовляються евакуюватись з підтоплених районів та залишаються у своїх помешканнях на верхніх поверхах. Їм надається постійне підвезення питної води, продуктів та необхідних речей.

У місті продовжують чергування оперативні рятувальні групи, і у разі надходження нових викликів від населення – усіх охочих містян продовжують евакуйовувати до безпечних районів.

Фото: “IPC-Херсон”.

За повідомленням Поліції Херсонської області, наразі евакуйовано 2374 особи, з яких 1765 – з мікрорайону «Корабел» у Херсоні. Всього підтоплено 32 населені пункти правобережної Херсонщини. Робота з порятунку людей триває.

Фото: “IPC-Херсон”.

Як повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, станом на сьогодні у середньому по правобережжю вода тримається на позначці 5,38 м, по Херсону – 5,35 м, за минулу ніч рівень води знизився на 20 см. Попередньо, станом на сьогоднішній ранок затоплено 3624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини.