Євген Родіонов розповів, як сьогодні функціонує Генічеська МВА

07 Травня 2023, 12:34

Євген Родіонов, начальник Генічеської МВА.

Начальник Генічеської міської військової адміністрації Євген Родіонов під час пресконференції медіа-центру “IPC-Південь” розповів про діяльність МВА та виклики, які постають перед громадою сьогодні.

“Ми працюємо дистанційно. Питання, які ми вирішуємо, – це і фінансування всіх бюджетних закладів Генічеської міської ради,  складання місячних, квартальних звітів, виконання доручень, розпоряджень Херсонської ОВА, розробка посадових інструкцій, положень, відновлення доступу до ресурсів.

Наша адміністрація була створена з нуля, у нас не було ні інформації, ні доступу до реєстрів, електронні ключи були втрачені, вони не були вивезені з непідконтрольної території. Це все покроково було відновлено, і наразі всі ці органи працюють. Працівники військової адміністрації, виконавчих органів постійно беруть участь у нарадах, форумах, селекторах, семінарах, які організовують обласна, районні адміністрації”, – зазначив Родіонов.

Також працівники адміністрації розробили план заходів після звільнення території.

Це великий документ, де покроково розписані заходи, що будуть ужиті після звільнення. Зазначений документ був розроблений, виходячи з досвіду звільнених територій Херсонської області.

“Ми розуміємо, що в нас буде зовсім інша ситуація, більш складна, але ми готові працювати, знаходимо ресурси, депутатів, які готові працювати після деокупації.

Згідно розпорядження начальника Херсонської ОВА, мене як начальника Генічеської МВА було прикріплено за Чорнобаївської адміністрації.

Також уже заключений меморандум про співпрацю, керівництво, люди громади будуть допомагати нам усім необхідним. Який стан буде в цій території, – ніхто не знає. Але ми наперед працюємо і є деякі напрацювання щодо генераторів, автомобілів та багато чого іншого, які поїдуть до Генічеська.

Чорнобаївка – це моє рідне село, де я народився, виріс, навчався і працював. Чорнобаївка готова нам допомагати”, – додає Євген Родіонов.

Меморандум було підписано 18 квітня 2023 року з начальником Чорнобаївської СВА. Стосується надання підтримки, якої буде потребувати Генічеська міська громада.

Наразі вже ведеться робота з міжнародними організаціями з Німеччини, Чехії, Іспанії, разом з Чорнобаївською громадою, Херсонською ОВА, відпрацьовуються питання щодо надання допомоги Генічеській територіальній громаді, людям з цієї громади.

“Вже є багато напрацювань, є організації, які беруть запити стосовно, наприклад, генераторів для медичних закладів. Можливо, воно не знадобиться, але дивлячись, що було на деокупованих територіях – відсутність електроенергії, водопостачання та багато інших проблем, тож всі разом працюємо на перспективу”, – підкреслив начальник Генічеської МВА.