Відоме у Новотроїцькому подружжя Богуславських погодилось працювати на росіян та очолило державні установи окупантів

28 Травня 2023, 13:00

Заробітна плата у рублях часом спонукає працювати на росіян цілі сім’ї. Так, відоме у Новотроїцькій громаді подружжя Богуславських добровільно пішло на співпрацю з окупантами та очолило державні установи, що внесені до російського реєстру.

Про це відомо з російського державного реєстру та з публікацій російських ЗМІ.

Так, 25 квітня 2023 року у російському реєстрі з’явився “Новотроїцький комплексний центр соціального обслуговування населення”, який очолив саме Валерій Богуславський, відомий місцевий лікар. Також із цих документів відомо, що Богуславський отримав російський паспорт.

26 травня поточного року на одному з пропагандистських Telegram-каналів з’явилось відео, у якому Богуславський на камеру розповідає російським журналістам про функціонування своєї установи. За його словами, у центрі зараз проживає 24 людини похилого віку, за якими Богуславський і організовує догляд.

Перед тим, як влаштуватися працювати на окупантів, Валерій Богуславський очолював Новотроїцьку обласну туберкульозну лікарню і невдало балотувався до Херсонської обласної ради від партії “За майбутнє”.

На співпрацю з росіянами погодилась і дружина Валерія Богуславського – Тетяна. Її ім’я також фігурує в російському реєстрі як керівниці Новотроїцького дитячого садка №2. Цю ж установу вона очолювала і до окупації. Зараз Тетяна Богуславська готує новотроїцьких дітей до школи за російською програмою.

Тож часом населення окупованої частини Херсонської області йде працювати на росіян цілими сім’ями, отримуючи російські паспорти і зарплатню у рублях. На жаль для Богуславських, в українських в’язницях поки не передбачено сімейних камер, тож свій строк ув’язнення кожному з членів цієї родини доведеться провести нарізно.