У Херсоні вшанували пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу

18 Травня 2023, 17:05

Акція у пам'ять жертв депортації кримських татар. 18 травня 2023 року, Херсон. Фото: "IPC-Херсон".

18 травня 2023 року в Херсоні відбулась акція до Дня пам’яті жертв депортації кримських татар. Поблизу зруйнованого росіянами під час окупації пам’ятного знаку зібрались місцеві активісти.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Херсон” з місця події.

Акція у пам’ять жертв депортації кримських татар. 18 травня 2023 року, Херсон. Фото: “IPC-Херсон”.

“Сьогодні ми зібрались у Херсоні, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув під час геноциду кримськотатарського народу. Кримські татари разом з українцями роблять усе, щоб звільнити Україну та нашу малу Батьківщину – Кримський півострів – від російських агресорів”, – зазначив Абмеджит Сулейманов, член Меджлісу кримськотатарського народу.

Пам’ятний знак «Жертвам геноциду кримськотатарського народу 1944 року» у Херсоні було відкрито в 2019 році. Під час окупації міста росіянами його було знищено. Херсонці зазначають – окупанти розбили гранітну плиту кувалдами.

Фото: “IPC-Херсон”.

“За період геноциду загинуло майже 47% кримських татар. Цю трагедію визнають у багатьох країнах, а росіяни намагаються знищити пам’ять про неї. Ми маємо зробити все можливе, щоб ця ситуація більше ніколи не повторилась і не забулась. Це, звичайно, геноцид!” – підсумував Сулейманов.