У Нижніх Сірогозах на Херсонщині окупанти відкрили ДЮСШ. Працювати туди запросили вчителів-колаборантів

03 Травня 2023, 14:24

Фото: відкриті джерела.

Російські окупанти повідомили про відкриття у смт. Нижні Сірогози Генічеського району Херсонської області дитячо-юнацької спортивної школи і оголосили набір дітей для занять спортом. Тренерами до ДЮСШ вони набрали вчителів-колаборантів із навколишніх шкіл, частина з яких не має жодного відношення до тих видів спорту, які вони викладатимуть.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Про відкриття у Нижніх Сірогозах ДЮСШ написали в Telegram-каналі місцевої окупаційної “адміністрації”. Загарбники запрошують дітей до 18 років для занять у такі секції: футболу з тренером-викладачем Сінкевичем Олегом Богдановичем, волейболу з Носовим Андрієм Юрійовичем, пауерліфтингом з тренером Татаринцевим Валерієм Володимировичем і рукопашного бою з Гуменюком Дмитром Вікторовичем.

Колаборант Андрій Носов. Фото: Нижні Сірогози.Сіті.

Жителі окупованої громади зустріли це повідомлення зі сміхом. Адже самі загарбники встигли розграбувати майно Нижньосірогозької ДЮСШ та її філії в Нижніх Торгаях і вивезти все це у невідомому напрямку. Тож на якій базі працюватиме заклад – не зрозуміло. Крім того, деякі з тренерів не мають жодного відношення до тих видів спорту, які вони викладатимуть дітям.

«Валерій Татаринцев, який працює вчителем фізкультури в Нижньосірогозькому ліцеї, у своєму житті нічого важчого за пляшку горілки в руках ніколи не тримав. Як він буде тренувати дітей силовому виду спорту пауерліфтингу – цілковита загадка. Ми б хотіли на це подивитися», – розповіли жителі Нижніх Сірогозів.

Колаборант Валерій Татаринцев. Фото: Нижні Сірогози.Сіті.

Як повідомляв “Центр журналістських розслідувань”, Валерію Татаринцеву більше пасує роль тамади  у окупантів. Наприкінці грудня 2022 року саме він виступив ведучим на новорічному п’яному застіллі, організованому в захопленому росіянами Нижньосірогозькому ліцеї.

Інший тренер незаконно відкритої окупантами у Нижніх Сірогозах ДЮСШ – Олег Сінкевич – колись працював вчителем фізкультури у Нижньоторгаївській школі та вів секцію футболу в Нижньосірогозькій ДЮСШ, але довгий час перебував за межами Херсонщини на заробітках.

Андрій Носов працює вчителем фізкультури у відкритому окупантами Верхньосірогозькому ліцеї, проживає в селі Сірогози.

«Звідки взявся у Нижніх Сірогозах Дмитро Гуменюк, який викладатиме рукопашний бій, – невідомо. Він не місцевий, і хто він взагалі такий – ніхто в селищі не знає», – кажуть місцеві жителі.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти обстріляли Степанівку на Херсонщині. Троє людей загинуло.