Служба безпеки України викрила двох чергових поплічників ворога на Херсонщині

12 Травня 2023, 13:23

За матеріалами СБУ підозру в колабораціонізмі отримали ще двоє поплічників ворога на Херсонщині, які підтримали російських окупантів у їх захопленні Херсонщини.

Так, колишній керівник КП «Херсонський комунальний транспортний сервіс» Херсонської міської ради перейшов на бік ворога. За вказівкою окупантів, він добровільно здійснив реєстрацію так званого комунального підприємства в «Единый государственный реестр юридических лиц» за законодавством рф.
Використовуючи посаду, зловмисник організовував транспортні перевезення ув’язнених місцевої колонії на місця будівництва ними інженерно-фортифікаційних споруд зс рф біля одного з сіл Миколаївської області.
Зрадник змушував своїх підлеглих ремонтувати військову автомобільну техніку ворога. Крім цього, своїми «правами» надавав транспорт для перевезення військовослужбовців зс рф по тимчасово окупованій території Херсонської області.
Під час проведення незаконного референдуму за його вказівкою у салонах маршрутних автобусів було розміщено агітаційні листівки з проросійською агітацією за вступ Херсонської області до складу держави-терориста.
Під час оперативних та слідчих дій СБУ встановила особу ще однієї зловмисниці, яка пішла на співпрацю з окупантами, нею виявилась тимчасово виконуюча обов’язки директора КНП «Верхньорогачицька лікарня», яка при окупантах переєструвала медичний заклад за законами держави-агресора.
На прийнятій з рук окупантів посаді так званого «головного лікаря» «Государственного бюджетного учреждения здоравоохранения «Верхнерогачикская центральная районная больница» зрадниця виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
Маючи доступ до матеріальних ресурсів, фейкова очільниця передала майно медзакладів представникам окупаційної адміністрації держави-агресора для подальшого використання у незаконно створеній медичній установі.
Слідчі СБУ обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавлення права обіймати певні посади.