Росіяни відмовляються продавати квартири “біженцям” з Херсона через затримку виплат за “житловими сертифікатами”

11 Травня 2023, 13:36

Росіяни, які продали свої квартири херсонцям, скаржаться, що держава місяцями не виплачує їм гроші за так званими “житловими сертифікатами”. У результаті рієлтори відмовляються працювати з “евакуйованими”.  Місцеві розповідають, що у деякі куплені квартири вже заїхали переселенці, а грошей за житло власники досі не отримали.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Власникам нерухомості, які продали своє житло переселенцям із Херсонської області, не виплачують гроші. У Мережі вже з’явилися кілька відгуків продавців, які залишились без грошей і без квартир. Тим часом у їхніх будинках уже мешкають переселенці з Херсона, а організація, яка проводила угоду із сертифікатом, просто мовчить”, – повідомляють російські журналісти. 

Як приклад наводиться ситуація з жителькою Краснодара Вікторією. За словами жінки, 17 квітня вона продала свою квартиру переселенцям з Херсона. Гроші держава мала перерахувати на її рахунок протягом 5 діб, але станом на сьогодні їх досі немає. Вона звернулась до організації, яка видавала сертифікати, але у “Кубанському центрі підтримки населення та фінансового ринку” на її телефонні дзвінки не відповідають.

Це не поодинокі випадки. Росіяни у соцмережах активно обговорюють відмову їх держави оплачувати житло херсонцям.

За таких умов, частина рієлторів відмовляється працювати з херсонцями, а місцеві не продають їм житло.

Тож, замість обіцяного росіянами “безкоштовного житла”, багатьом херсонцям, котрі втекли з міста, доводиться жити в гуртожитках або в орендованих квартирах. Продавати їм росіяни зараз погоджуються лише так званий “неліквід” – тобто, квартири у поганому стані, на які немає інших покупців.