Російські окупанти переобладнують школи і дитсадки під військові шпиталі на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей

21 Травня 2023, 12:34

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти продовжують вести оборонні дії та завдавати авіаційних ударів по населених пунктах. У той же час ворог зазнає великих втрат і вимушений вдаватись до переобладнання захоплених цивільних будівель на тимчасово окупованих територіях під військові шпиталі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“Російські окупанти продовжують переобладнувати заклади освіти у тимчасово окупованих населених пунктах України під військові медичні установи.

Зокрема, загальноосвітню школу в селищі Азов Запорізької області та дошкільний навчальний заклад у селищі Гладківка Херсонської області загарбники перетворили у польові шпиталі.

На лікуванні там перебувають близько 50 окупантів з пораненнями різного ступеню важкості”, – йдеться у повідомленні відомства.

Раніше повідомлялось, що росіяни продовжують обстрілювати Станіслав на Херсонщині: пошкоджено Будинок культури, приватні оселі та цивільні будівлі.