Псевдоочільниці окупаційного “казначейства Херсонської області” повідомлено про підозру

22 Травня 2023, 10:54

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Служба безпеки України оголосила підозру черговій колаборантці – Валентині Ільїній, яка “очолила” так зване “казначейство Херсонської області”. Ільїна підозрюється у добровільній співпраці з російськими загарбниками та обійманні посади в окупаційних органах влади.

Відповідний документ опубліковано на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідчими СБУ було встановлено, що Валентина Ільїна не пізніше 15 червня 2022 року стала “начальницею казначейства” захопленої області.

Валентина Ільїна. Фото: відкриті джерела.

 

Вона зайняла адміністративне приміщення Головного управління Державної казначейської служби, приймала працівників на роботу у структурі, контролювала операції з російськими бюджетними коштами.

Також 22 грудня 2022 року, перебуваючи на тимчасово захопленій території Херсонщини, Ільїна внесла окупаційне казначейство до російського реєстру.

Тепер підозрюваній загрожує від 5 до 10 років ув’язнення, з обмеженням прав до 15 років, з конфіскацією майна або без неї.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти переобладнують школи і дитсадки під військові шпиталі на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.