Правоохоронці затримали херсонця, котрий під час окупації міста обійняв посаду так званого “патрульного”

05 Травня 2023, 12:48

Колаборант Сергій Тарасов. Фото: відкриті джерела.

На лаві підсудних опинився житель Херсонської області, який під час окупації міста служив окупантам на посаді так званого «патрульного поліцейського». Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Мова йде про жителя Херсонської області Сергія Тарасова, котрий добровільно пішов на співпрацю з ворогом під час окупації міста, а також брав активну участь у пропагандистських заходах росіян на кшталт параду “бєссмєртний полк” до свята 9 травня 2022 року.

Колаборант Сергій Тарасов на святкуванні 9 травня в окупованому Херсоні, 2022 рік.

Слідством установлено, що під час окупації міста підозрюваний обійняв посаду так званого «патрульного поліцейського» у незаконно створеному окупаційною владою правоохоронному органі.
Обвинувачений виконував вказівки окупантів, для виконання яких отримав від представників спецслужб рф вогнепальну зброю.
Правоохоронці затримали чоловіка у місті Херсон. Наразі він утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
За вчинене чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.