Олександр Прокудін відзвітував про результати контрдиверсійних заходів, які проводились на території Херсона з 5 по 8 травня 2023 року

10 Травня 2023, 14:58

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін відзвітував про результати контрдиверсійних заходів, які проводились на території міста Херсона з 5 по 8 травня 2023 року.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Завдяки злагодженій роботі Сил Сектору Безпеки області, маємо вагомі результати. Найголовніше: правоохоронці затримали двох коригувальників ворожого артилерійського вогню.

Загалом у межах проведення антитерористичних заходів зареєстровано 9 кримінальних проваджень, з незаконного обігу вилучено зброю та боєприпаси, затримано двох осіб, які перебували у розшуку, виявлено прихильників так званого “русского міра”, з ними проведені відповідні профілактичні заходи”, – зазначив Продкудін.

Всього за час проведення заходів перевірено більше 20 тисяч громадян, 355 транспортних засобів та 28 плавзасобів. Під час заходів виявлено 253 порушника комендантської години, а також виявлено та вилучено 4 мобільних телефона, які обліковувались викраденими.

Окрім цього, на кладовищі виявлено схрон зброї, також з незаконного обігу вилучено автоматичну зброю, пістолети, гранати, тротилові шашки.

Під час заходів проведено 4 обшуки за кримінальними провадженнями, розпочатими щодо причетності громадян до колабораційної діяльності. У ході цих обшуків виявлено та вилучено прапори Російської Федерації, георгіївські стрічки, зброю, документацію, списки працівників окупаційної поліції, розстановки їх нарядів, списки осіб для реєстрації заяв на виплату по 10 тисяч рублів, а також викрадену побутову техніку, яка належить Херсонському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Олександр Прокудін також подякував жителям міста за порозуміння та сприяння правоохоронним органам.