Начальник Генічеського міжрайонного управління водного господарства на Херсонщині отримав підозру

17 Травня 2023, 13:31

Колаборант Володимир Косов (праворуч). Фото: окупаційний Telegram-канал.

СБУ повідомила про підозру в пособництві державі-агресору Володимиру Косову, начальнику Генічеського міжрайонного управління водного господарства, який перейшов на бік ворога і очолив місцеву експлуатаційну ділянку незаконно створеного окупантами підприємства «Бассейновое управление водных ресурсов Херсонской области». Він закликав людей влаштовуватися туди на роботу і став членом путінської партії «Єдіная Россія».

Відповідне повідомлення про підозру опубліковане на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідством було встановлено, що Володимир Косов восени 2022 року добровільно погодився стати начальником Генічеської експлуатаційної ділянки незаконно створеного окупантами державного унітарного підприємства «Бассейновое управление водных ресурсов Херсонской области». Після захоплення смт. Новоолексіївка він розмістив на території очолюваного ним Генічеського міжрайонного управління водних ресурсів російських загарбників та їх техніку.

«Косов агітував людей до працевлаштування на підприємство, надав бухгалтеру розпорядження скласти списки працівників, які згодні отримувати грошову допомогу від РФ. Восени 2022 року він забезпечив видачу зарплати в рублях на території ВРП №2 Азовського басейнового управління ДАРГ (Азовський рибоохоронний патруль) у Генічеську», – йдеться у повідомленні.

У квітні 2023 року Володимир Косов зареєструвався кандидатом для подальшого незаконного балотування від путінської партії «Єдіная Россія» на території Херсонщини. Також він очолив окупаційну «Федерацію боксу Генічеського району» і брав участь у різноманітних пропагандистських заходах окупантів.

За скоєний злочин Володимиру Косову загрожує від 10 до 12 років в’язниці з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна – за ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Раніше повідомлялось, що заборгованість з оплати праці вчителям із Херсонщини погашено.