Колишній директорці ліцею з Херсонщини повідомлено про підозру

30 Травня 2023, 12:42

Фото: Херсонська обласна прокуратура..

Черговій колаборантці, котра збиралась навчати українських дітей за “стандартами” рф, повідомлено про підозру. У колабораційній діяльності підозрюється ексдиректорка ліцею з Херсонщини.

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру колишній директорці ліцею у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
За даними слідства, під час тимчасової окупації смт. Білозерка підозрювана пішла на співпрацю з ворогом та погодилась впроваджувати освітні стандарти держави-агресора.
Жінка погодилась на пропозицію загарбників та у липні минулого року добровільно обійняла посаду «директора» навчального закладу, створеного на базі захопленого ліцею – «Білозерську школу № 1 імені Печерського».
На псевдопосаді вона організовувала підготовку приміщень до навчального року, перехід освітнього процесу на стандарти рф, розміщення символіки держави-агресора. Займалась добором працівників та формувала списки «перекваліфікації» вчителів у Криму.
Також підозрювана виконувала інші «обов’язки», надані їй окупаційною владою для реалізації політики рф.