Колишній депутат Херсонської облради Парицький отримав російський паспорт і зареєструвався як російський підприємець

17 Травня 2023, 13:59

Бізнесмен і депутат Херсонської обласної ради минулого скликання Анатолій Парицький отримав паспорт громадянина Російської Федерації. Він зареєструвався  підприємцем за законодавством РФ і сплачує податки до російського бюджету, тим самим спонсоруючи війну проти України.

Згідно з реєстром, Парицький займається орендою нерухомості, а також роздрібною торгівлею продуктами харчування та ресторанною діяльністю. У російському державному реєстрі вказано, що колишній депутат  отримав російський паспорт. 

З’явилась у реєстрі й дружина Анатолія Парицького – Аделіна. Вона отримала дозвіл на торгівлю непродовольчими товарами. Подружжю Парицьких до окупації належала мережа магазинів, кафе та оптових баз “Сайгон”, що знаходяться у Новотроїцькій та Генічеській громадах. Зважаючи на електронну адресу, що вказали  Парицькі у російському державному реєстрі, у окупантів вони отримали дозвіл на подальше функціонування саме “Сайгонів”.

Цікавою є історія про те, як Анатолій Парицький заробив свій стартовий капітал. За інформацією Нацполіції, новотроїцький бізнесмен у 90-х роках був членом організованої злочинної групи «Сейлем», яка тривалий час функціонувала на території Кримського півострову та спеціалізувалася на скоєнні особливо тяжких злочинів. 

Парицький, навіть ставши політиком, не полишив своїх звичок з 90-х. У грудні 2019 року його, тоді ще діючого депутата Обласної ради від “Опоблоку “, було затримано за звинуваченням у вимаганні грошей.  Як встановили поліцейські, він разом із своїм родичем, залучивши інших осіб, організували «схему» додаткового заробітку – «вибивання» неіснуючих боргів із працівників власного підприємства. У разі відмови, користуючись зв’язками у кримінальному середовищі, вони погрожували «боржникам» фізичною розправою.

Затримання Парицького у грудні 2019 року. Фото: Нацполіція.

Саме у такий спосіб фігуранти вирішили заробити на черговому найманому працівникові. Спочатку вимагали від громадянина повернення 170 тисяч гривень, а у подальшому збільшили цю суму до 214 тисяч. Крім того, для погашення частини «боргу» зловмисники незаконно заволоділи двома автомобілями потерпілого. У грудні 2019 Парицького було затримано просто на території “Сайгону”.

Анатолій та Аделіна Парицькі. Фото з соцмереж.

Що стосується Аделіни Парицької, то вона вважалась показовим підприємцем та у 2018 році навіть отримала від тогочасного очільника ХОДА Андрія Гордєєва грамоту за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток суспільства, активну громадянську позицію”. Зараз подружжя Парицьких сплачує податки у російський бюджет, тим самим спонсоруючи агресію Російської Федерації проти України.