Колаборанта Петра Збаровського росіяни призначили “міністром сільського господарства” Херсонщини

05 Травня 2023, 16:23

Російські окупанти 5 травня 2023 року призначили новим «міністром сільського господарства та рибальства Херсонської області» Петра Збаровського. Він – один із найвідоміших зрадників у Генічеському районі, законний голова Новотроїцької селищної громади і одночасно гауляйтер Нижніх Сірогозів. Збаровському поставлене завдання знайти собі заміну в Нижніх Сірогозах.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела у Генічеському районі, а також окупаційні Telegram-канали.

За інформацією “ЦЖР” із власних джерел відомо, що Петро Збаровський продовжуватиме виконувати обов’язки гауляйтера Нижніх Сірогозів, поки не знайде собі заміну. Один із кандидатів на посаду гауляйтера – житель села Нижні Торгаї Мевша Сергій Павлович. За словами місцевих, цей чоловік завжди відкрито виступав за Росію, а його донька Анастасія Дєєва очолила захоплений окупантами районний будинок культури у Нижніх Сірогозах.

Попередній окупаційний «міністр сільського господарства Херсонської області», зрадник Едуард Репілевський останнім часом зник з інформаційного простору загарбників. Офіційної інформації у російських джерелах про призначення Збаровського поки що немає, але колаборанти вже активно обговорюють його кандидатуру на посаді міністра.

Як повідомляв “ЦЖР”, 4 серпня 2022 року окупанти призначили гауляйтером Нижніх Сірогозів Петра Збаровського. Перед цим ходили чутки, що росіяни нібито його викрали і примушували до співпраці. Завдяки цьому Збаровському вдалося отримати велику суму грошей від естонських партнерів громади, які мали сприяти його викупу і виїзду з окупації. Однак жителі Новотроїцького стверджують, що насправді Збаровського ніхто не викрадав, а інсценування його полону саме і мало на меті витягти якомога більше грошей у довірливих європейців.

У січні 2023 року Петру Збаровському повідомили про підозру в колабораційній діяльності. За добровільне зайняття посади голови окупаційної адміністрації в смт. Нижні Сірогози йому загрожує до десяти років позбавлення волі та конфіскація майна.