Херсонська влада обіцяє запустити у місті ліфти. Вони працюватимуть без карток

01 Травня 2023, 15:16

У Херсоні незабаром мають відновити роботу ліфтів. Нині триває пошук компаній, що візьмуть на себе технічне забезпечення цього процесу. Паралельно Херсон має позбавитись практики проїзду в ліфтах за картками. Карткоприймачі з ліфтових кабін приберуть.

Про це під час пресконференції повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

“Ми плануємо запустити у місті ліфти. Звичайно, це робиться, враховуючи безпекові питання. Ми домовились з МНС, і у разі застрягання когось у ліфті внаслідок обстрілу чи знеструмлення будинку, – на виклик виїжджатимуть рятувальники”, – зазначив Мрочко.

У свою чергу, голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін розповів, що херсонці можуть забути про ліфтові картки. Їх скасують, а оплата за послуги здійснюватиметься через ОСББ.

Завдання зараз таке: треба зробити проїзд у ліфтах без карток. У жодному місті в Україні немає ніяких карток – це якась маячня. Навіть якщо б ми цю систему зберегли – це було б не зручно для містян, позаяк дістатись до “Херсонліфт” за поповненням ліфтової картки – це додаткова небезпека. Сплачувати за користування ліфтів херсонці будуть через ОСББ, як це здійснюється в інших містах, і всі користуватимуться ними без карток“, – зазначив Олександр Прокудін.

Наразі триває пошук компаній, що можуть взяти на себе технічне обслуговування ліфтового господарства у місті. Для того, щоб їх робота стартувала, ОСББ мають підписати з ними договори, адже ліфти не перебувають на балансі у міста. Точної дати запуску ліфтів міська влада не вказує, проте Роман Мрочко зазначив, що “найближчим часом це питання буде вирішено“.