Фейковій “заступниці директора” захопленого окупантами КП “Агрофірма радгосп Білозерський” на Херсонщині повідомлено про підозру

25 Травня 2023, 12:47

Ілюстрація: відкриті джерела.

Чергова колаборантка добровільно стала «заступницею директора» захопленого російськими окупантами агропідприємства на Херсонщині, а також сприяла у проведенні псевдореферендуму. Зловмисниця отримала підозру в колабораціонізмі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру місцевій мешканці у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у липні 2022 року підозрювана добровільно пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званої «заступниці директора по оптимізації управлінських процесів» захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський».

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

На займаній посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
Крім того, вона брала участь в організації псевдореферендуму, щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території. Жінка здійснювала запис паспортних даних працівників підприємства, видавала бюлетні для голосування та вела облік осіб, що вже проголосували.