Безробітного херсонця, який агітував за росіян під час окупації міста, суд визнав винним у колабораціонізмі

14 Травня 2023, 13:46

Одеський суд визнав винним у колабораційній діяльності херсонця, котрий протягом окупації міста публічно підтримував росіян і закликав місцевих жителів співпрацювати з ними. Чоловік сварився зі своїм знайомим, заявляючи, що Херсон завжди був російським містом. У суді зловмисник провину визнав і заявив про своє щире каяття.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

“Починаючи з 8 травня 2022 року та в подальшому, неодноразово упродовж червня-листопада 2022 року, діючи умисно, публічно у присутності громадян України закликав співрозмовників до підтримки рішень та дій держави-агресора. Робив він це з метою завдання шкоди національним інтересам України, сприяння російській федерації та її представникам щодо невизнання суверенітету України і тимчасовій окупації України”, – йдеться в судовому рішенні.

Крім того, підсудний зазначав, що Херсон завжди був російським містом і лякав незгодних з його точкою зору репресіями з боку окупантів. Згідно з інформацією із сайту “Судова влада”, ім’я злочинця – Андрій Кононіхін. Йому 45 років і він безробітний. Чоловік нібито визнав свою вину і шкодує про сказане. 

Зважаючи на вищезазначені факти, суд визнав херсонця-агітатора винним у публічній підтримці дій країни-агресора і визначив йому покарання у вигляді заборони протягом 10 років обіймати державні посади.