Жителі Херсонщини втратили понад 50 тисяч гривень через дії шахраїв

07 Квітня 2023, 13:09

Ілюстрація: Відкриті джерела.

Лише за минулу добу від дій аферистів постраждали троє жителів обласного центру. Через різні шахрайські схеми та свою довірливість громадяни втратили власні заощадження.

Так, до поліції звернувся 34-річний херсонець. Він повідомив, що на одному зі сайтів побачив оголошення про продаж автомобіля за прийнятною ціною. Заявник зв’язався з продавцем, домовився про покупку транспортного засобу та перерахував за автомобіль майже 21 тисячу гривень завдатку. Проте покупець зник і більше на зв’язок не виходив.
Жертвою «банківського» шахрая стала 38-річна жителька обласного центру. Їй зателефонував невідомий, представився працівником служби безпеки та попросив назвати дані картки для нібито перевірки. Заявниця виконала умови, після чого з її рахунку зникло 25 тисяч гривень.
За такою самою схемою втратила свої заощадження 66-річна херсонка. Жінка передала дані картки шахраям, після чого з її рахунку зникло 6450 гривень.
За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).
Правоохоронці закликають жителів Херсона та області бути обачними та обережними! Не розголошувати нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, строку дії карти, паролі зі смс-повідомлень, а також купувати товари лише на перевірених сайтах і не робити передоплату.