Встановлено співучасника злочинної депортації українських дітей до окупованого Криму

08 Квітня 2023, 17:54

Псевдодиректор євпаторійського санаторію "Здравниця" Сергій Назрієв. Фото: відкриті джерела.

8 квітня 2023 року було встановлено дані особи-співучасника депортації українських дітей до окупованого Криму. Ним виявився незаконний «директор» євпаторійського санаторію «Здравниця», в якому дітей з Херсона погрожували «відправити на яму», – Сергій Назрієв, уродженець Луганської області, який багато років жив у росії і очолював адміністрацію села Абрау-Дюрсо у Краснодарському краї.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.
Назрієв незаконно переїхав із родиною до Криму у 2016 році. У злочинній ролі «директора» він публічно визнавав, що восени 2022 року в «Здравниці» перебувало понад 1000 дітей із Херсонської та Запорізької областей, з якими окупанти вели незаконну «активну роботу».
«Слідство.Інфо» наводить приклад утримання у «Здравниці» 17-річної Марії Сенчук та 18-річної Анастасії Митрофанової з Херсона. Дівчата стверджують, що їх обманом відправили до євпаторійського санаторію «Здравниця» з того часу ще окупованого Херсона.
У таборі українських дітей змушували співати гімн росії та вставати під час його виконання, а підліткам із проукраїнською позицією загрожували тортурами, відправленням «на яму», а також «зашити рот чорними нитками».
Щодо самого Назрієва варто відзначити його щільний зв’язок із злочинною окупаційною «адміністрацією». Зокрема, він був помічений у злочинних ролях «депутата міської ради» Євпаторії, проведеного через «округ» від «єдиної росії» а також «члена громадської палати міністерства охорони здоров’я» загарбників, зазначає ресурс.