У Херсоні чоловік погрожував перехожим ножем. Правоохоронці затримали зловмисника

19 Квітня 2023, 15:12

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

У Херсоні правоохоронці затримали нетверезого чоловіка, який погрожував перехожим ножем. Подія сталася вчора, 18 квітня 2023 року, опівдні, у приватному секторі центральної частини міста.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

На місце терміново прибув найближчий наряд поліції. Правоохоронці розброїли правопорушника і доставили його до Херсонського районного управління поліції. Нині він перебуває в умовах ізолятора тимчасового тримання. Зловмиснику може загрожувати 7 років ув’язнення.

Як розповів начальник поліцейського підрозділу підполковник поліції Олександр Рогожин, 18 квітня близько 12 години до чергової частини зателефонував пересічний громадянин. Він повідомив, що на перехресті вулиць Молодіжна та Київська невідомий чоловік погрожує перехожим ножем.

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

За вказаною адресою був терміново направлений автопатруль із числа бійців роти поліції особливого призначення. На місці події поліцейські побачили із ножем у руках чоловіка, який перебував у нетверезому стані та поводився неадекватно. Спецпризначенці професійно розброїли правопорушника та затримали. Після цього він та свідки були доставлені до Херсонського районного управління поліції.
У ході встановлення всіх обставин події одна зі свідків розповіла, що вона перебувала на перехресті та їла морозиво. У цей час біля неї проходив нетверезий чоловік, який із незрозумілих причин почав ображати жінку, потім вдарив її в обличчя, після чого дістав ніж та став їм розмахувати. На допомогу потерпілій підійшли двоє чоловіків, але правопорушник почав і їм погрожувати. Тоді один із свідків одразу зателефонував до поліції.
Зловмисником виявився 48-річний херсонець. Слідчі кваліфікували його дії як вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». За погодженням із прокуратурою правопорушник був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений в умови ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу – тримання під вартою.
За хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.