Росіяни заявляють, що в Херсоні вдалось відновити рух тролейбусів, тому що вони їх не вкрали

12 Квітня 2023, 16:09

Окупанти приписують заслугу відновлення руху електротранспорту у звільненому Херсоні собі, вказуючи на те, що просто не вкрали з міста усі тролейбуси. Вони їх великодушно “залишили” херсонцям. Таку бурхливу реакцію у ЗМІ росіян викликав пост голови Херсонської МВА, в якому він відзвітував про відновлення руху тролейбусів.

“Призначений Києвом херсонський градоначальник Роман Мрочко попіарився на поновленні у місті руху тролейбусів – виклав фото своєї вгодованої особи на тлі порожнього тролейбуса. Тільки ось у чому тут його заслуга? Усі тролейбуси в цілості та безпеці були залишені в місті російською владою“, – повідомляють росіяни. 

Під час окупації, росіяни випускали на маршрути українські тролейбуси, які були в місті до початку повномасштабного вторгнення. Тож, “залишили” херсонцям вони великодушно саме херсонські машини.

Також росіяни критикують відновлення роботи Херсонелектротрансу саме зараз, адже за їх словами, безкоштовні перевезення пасажирів тролейбусами змусить маршрутників закривати свої підприємства.

Як повідомлялось раніше, від 11 квітня 2023 року проїзд у  херсонських тролейбусах є безкоштовним. Відповідний наказ підписав начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.