Росіяни обіцяють збудувати в окупованому Генічеську житловий квартал і просять місцевих жителів приносити їм житлові сертифікати

01 Квітня 2023, 15:16

Ілюстрація: відкриті джерела.

Російські підприємці обіцяють збудувати в окупованому Генічеську 21 п’ятиповерхівку і вручати ключі від квартир першим власникам вже у кінці цього року. Джерела фінансування не розголошуються, проте бізнесмени з Краснодару закликають жителів Херсонщини приносити їм житлові сертифікати і брати кредити у банках, а місцевих підприємців заохочують вкладатись у будівництво, тобто, стати інвесторами їхніх фантастичних планів.

Про це інформує “Центр журналістських розслідувань” з посиланням на повідомлення видання “Генічеськ UA”.

«Херсонські зрадники разом з чиновниками-окупантами продовжують хапатися за різні об’єкти, аби розпиляти бюджетні гроші. То вони за проектом Сальдо-Хуснулліна “побудували” на Арабатській стрілці віджатий у клініки професора Козявкіна “урядовий квартал”. То “будують нові  дороги” в Генічеському районі, а насправді, латають ямковим ремонтом і чистять узбіччя.

Тепер окупаційна адміністрація вирішила  побудувати новий житловий квартал у Генічеську. Зрадник Сальдо і Алєксєєнко (десантований на посаду “голови уряду” окупованої частини  Херсонщини  краснодарський корупціонер) уже зустрілись з “інвестором” – неназваними людьми з будівельної компанії “Приазовье Инвест”, – зазначає видання.

Юридична адреса компанії у Генічеську – вулиця Соборна будинок 22/16 (центр міста, у цьому будинку знаходиться магазин «Лакомка»).

Але ця «генічеська» фірма свіжоспечена, зареєстрована лише 8 лютого 2023 року, як і її засновник – “Ассоциация строительства и развития дорожно-строительной инфраструктуры”.

Обидві юридичні особи нічого спільного з Генічеськом і Приазов’ям, яке вони вліпили у свою назву, не мають.

Засновники будівельної асоціації в реєстрі не вказані, головою правління є Косєнко Владіслав Пєтрович, а його заступником – Курков Міхаіл Владіміровіч. Відомо, що Косєнко з засновником двох пітерських і однієї краснодарської фірми, а Курков – співзасновником двох фірм з мінімальним уставником у Сімферополі та Краснодарі.

«І що примітно: у Краснодарі з 2020 року діє точно така ж будівельна асоціація – з точно такою ж назвою і тими ж керівниками! Ой, яке випадкове співпадіння! Голова “уряду” окупованої частини Херсонщини теж із Краснодара! Запасаємось попкорном –  попереду великий розпил!», – йдеться у повідомленні видання.

У соцмережах “генічеська” компанія з росіянцями у своєму складі малює фантастичні плани: збудувати 21 п’ятиповерховий будинок в місті та вже до кінця 2023 року видати перші ключі новим власникам квартир.

Проте не зрозуміло, за які гроші новоспечена “компанія” збирається втілювати свій масштабний план, адже в уставному капіталі цього “інвестора” усього мільйон рублів, а його засновник – неприбуткова організація.

«Відгадка – у рекламних повідомленнях: зальотні кубанці заманюють мешканців Херсонщини  нести їм житлові сертифікати і брати кредити в банках, а підприємців –  вкладатись у будівництво, тобто, стати інвесторами їхніх фантастичних планів», – додає “Генічеськ UA”.