Російські окупанти зареєстрували у профтехучилищі в Генічеську “управління росгвардії”. Там же й облаштували катівню і таємну в’язницю

12 Квітня 2023, 13:43

Вище професійне технічне училище № 17, м. Генічеськ. Фото: відкриті джерела.

Російські окупанти зареєстрували в Генічеську своє управління Росгвардії по Херсонскій області у приміщенні Вищого професійного училища № 17, в якому вони влаштували також і катівню з таємною в’язницею.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Так, 15 лютого 2023 року в російському державному реєстрі було зареєстровано «управление  федеральной службы  войск национальной гвардии РФ по Херсонской области».

Тимчасовим виконувачем обов’язків начальника управління Росгвардії вказаний Файзулін Гєннадій Сєргєєвіч  (ИНН 121511959154).

Геннадій Файзулін, 27 червня 1973 року народження, з 2016 року є начальником  управління Росгвардії в республіці Марій Ел. Тобто, зараз він поєднує дві посади керівників управлінь Росгвардії – у Росії та в окупованому Генічеську.

Відповідно до даних росреєстру, юридична адреса херсонського управління Росгвардії – місто Генічеськ, вулиця Паризької Комуни, будинок 88. Це адреса Вищого професійного училища №17, яке захопила Росгвардія одразу після окупації міста.

Як повідомляв “Центр журналістських розслідувань”, у підвалах училища окупанти облаштували катівню і таємну тюрму, в якій незаконно утримують і піддають тортурам і знущанню викрадених цивільних жителів Херсонщини.

Раніше повідомлялось, що російська авіація продовжує обстрілювати Берислав на Херсонщині.