На Херсонщині звели дві тимчасові переправи у напрямку Мар’янське – Берислав

25 Квітня 2023, 11:12

Херсонська область, міст через Інгулець поблизу Великої Олександрівки, 12 квітня 2023 Фото: ДУ "Місцеві дороги Херсонщини".

У Херсонській області завершили будівництво двох стратегічно важливих переправ у напрямку Мар’янське – Берислав.

Звільнене правобережжя Херсонщини безперервно знаходиться під обстрілами, численні об’єкти цивільної інфраструктури зруйновані. Однак українські дорожники, попри небезпеку обстрілів, змогли збудувати тимчасові об’їзди двох зруйнованих мостів на дорозі Мар’янське – Берислав.
Кожен маршрут у цій області є “дорогою життя”: працюючи швидко та злагоджено, у березні звели першу тимчасову переправу, і менш ніж за місяць відкрили рух ще однією.
Тепер майже 10 тисяч жителів громад поблизу дороги Мар’янське – Берислав швидше зможуть отримати гуманітарну та медичну допомогу. Переправи спростять рух транспорту цивільних та військових і покращать логістику з обласним центром та Дніпропетровською областю.
Загальна протяжність деокупованої мережі автомобільних доріг загального користування державного значення в Херсонській області становить 358,3 км. Нині пріоритетне завдання місцевої Служби відновлення – це ліквідація руйнувань дорожнього покриття, підготовка до реконструкції мостів та штучних споруд, влаштування тимчасових об’їздів та переправ для відновлення проїзду, прибирання доріг, зруйнованих дорожніх споруд та інших наслідків ведення бойових дій.