На Херсонщині працівники водної поліції затримали двох браконьєрів, що завдали збитків державі на 1,8 мільйона гривень

20 Квітня 2023, 13:18

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

На Херсонщині працівники водної поліції затримали двох браконьєрів. Зловмисмники завдали збитків державі на понад 1,8 мільйона гривень.

Під час відпрацювання акваторії річки Борщевка поблизу с. Велетенське, що є територією Національного природного парку «Нижньодніпровський», працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції затримали двох громадян, які за допомогою незаконних знарядь лову в період весняно-літньої заборони займалися браконьєрством.
Під час огляду у них вилучили човен, 15 сіток та майже 500 кг риби: лящ, судак, сазан, карась, тарань, окунь та інші види водних живих біоресурсів. За попереднім підрахунком сума завданих збитків державі сягає більше 1 мільйона 800 тисяч гривень.
За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого).