Міжнародні партнери від ініціативи Seeds for Ukraine допомагатимуть аграріям на звільнених територіях України

29 Квітня 2023, 13:43

Ілюстрація: відкриті джерела.

Цієї весни українські громади у сільській місцевості постали перед складними викликами: заміновані території угідь, пошкоджена фермерська техніка, відсутність посівного матеріалу тощо. Питання відновлення сільського господарства і всебічної підтримки аграріїв нині нагальне, з цією метою Україна оновила партнерство з міжнародною ініціативою Seeds for Ukraine.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У межах цього проєкту іноземні підприємці, громади, фермери й агрокомпанії за сприяння МЗС України надсилають посівні набори для українських домогосподарств.

Цьогоріч ініціатива зосередиться на допомозі людям на звільнених територіях і в центрах для внутрішньо переміщених осіб.

Загалом планують підтримати 100 тисяч сімей і громад в областях, які найбільше постраждали від повномасштабної війни. Також передбачено встановлення сотні теплиць на Харківщині та Херсонщині, де проблема замінованих територій відчувається особливо гостро.

Минулого року проєкт допоміг понад 10 тисячам домогосподарств отримати посівний матеріал і виростити урожай.

Раніше повідомлялось, що прокуратура повідомила про підозру ще п’ятьом жителькам Херсонщини за участь у псевдореферендумі.