Міністерство юстиції збирається конфіскувати активи колаборанта Володимира Сальдо

14 Квітня 2023, 14:58

Колаборант Володимир Сальдо. Фото: відкриті джерела.

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов щодо конфіскації активів так званого “губернатора Херсонщини” – колаборанта Володимира Сальдо.

Про це повідомляється на порталі Судової влади України.

Третіми сторонами у справі є: дружина та донька колаборанта Сальдо Любов Петрівна та Сальдо Ірина Володимирівна; Сіньков Віталій Миколайович; ТОВ “БЕБКО-АВТО”; ТОВ “КОНКА”, ПАТ “КАШТАН”;  ПАТ “ДЕЛЬТА-СЕРВІС”.

Зокрема, може йдеться про конфіскацію таких активів:

– ТОВ “БЕБКО-АВТО” у Херсоні.

– ТОВ “КОНКА” у Херсоні.

– ПАТ “КАШТАН” в Коростишівському районі на Житомирщині.

– ПАТ “ДЕЛЬТА-СЕРВІС” у Херсоні.

Колаборант Володимир Сальдо потрапив під санкції РНБО 19 жовтня 2022 року через підтримку військової агресії росії проти України. СБУ встановила, що він за підтримки збройних формувань рф і представників держави-агресора провів низку заходів для підготовки та організації проведення незаконного референдуму.

У квітні 2022 року в захопленій міській раді Херсона російські окупанти призначили Сальдо так званим “головою” Херсонської ОДА. Влітку 2022 він потрапив до санкційного списку Євросоюзу через співпрацю з Росією.

 

15 березня 2022 року брав участь у засіданні так званого “Комітету спасіння за мир і порядок”, а також проводив мітинги на підтримку окупантів. Офіс Генерального Прокурора України повідомив про відкриття провадження щодо державної зради, пов’язаної зі створенням псевдооргану влади на Херсонщині.

Сальдо тричі обирали мером Херсона – у 2002, 2006 і 2010 роках. За даними Слідство. інфо, за час перебування на посаді міського голови у сімʼї Сальдо зʼявилося дві квартири і великий будинок у Херсоні, дві квартири в Києві.Також у власності сім’ї – трикімнатна квартира в одеському ЖК “Нова Аркадія”. Разом з цим його дружина  придбала котедж у Криму поблизу Алушти, та апартаменти у Ялтинському селищі Восход.

Раніше повідомлялось, що у Великій Олександрівці відкрито стаціонарний сервісний центр МВС.