Колаборанти заявляють, що на лівобережжі Херсонщини “настав комунізм”… але є нюанс

04 Квітня 2023, 16:15

Херсонські колаборанти намагаються всіляко продемонструвати “щасливе життя” населення лівобережжя області, яке наразі тимчасово контролюється росіянами. Серед головних плюсів – безкоштовне житло, високі зарплати і скасування комунальних платежів. “Ми живемо в справжньому комунізмі!” – заявляють вони, щоправда, цей “рай” триватиме недовго і не всюди, визнають самі росіяни.

Про райдужне життя на окупованих територіях російським журналістам розповіла так звана “міністр соціальної політики Херсонщини” Алла Бархатнова.

По-перше, “настання комунізму” Бархатнова пов’язує зі збільшенням заробітної плати на лівобережжі Херсонщини. “Міністр” зазначає, що росіяни навмисно завищують платню херсонцям, щоб втримати їх у регіоні. “Справді, на території Херсонської області рівень заробітної плати набагато вищий, ніж середній по РФ. Було ухвалено рішення уряду платити людям завищену заробітну плату”, – зазначає вона. Ось тільки Бархатнова змушена визнати, що паралельно приблизно вдвічі зросли й ціни, наприклад, на продукти. Вона  пов’язує це з відсутністю логістики і труднощами транспортування товарів з окупованого Криму.

Та й навіть за умов підвищеної зарплатні окупанти відчувають величезний дефіцит кадрів. Це пов’язано як з переміщенням населення, так і з відмовою тих херсонців, що залишились на лівому березі, співпрацювати з росіянами.

“З приходом Росії на територію Херсонської області місцеві жителі не готові були співпрацювати, вони дуже боялися. Тому нам доводилося приймати, можливо, неординарні рішення і якось мотивувати людей, і в заробітній платі також”, – розповідає так звана “міністр”. 

З безкоштовним житлом також не все так просто. Отримати його можуть лише ті, хто втік разом з росіянами з правого берега Херсонщини. Та й за таких умов “біженцям” треба зібрати певний пакет документів, що досить часто є неможливим.

Що ж стосується комунальних платежів, то, за словами Бархатнової, населення Генічеська звільнене від їх виплати, проте лише тимчасово, “коли ми почнемо ставати на ноги – почнемо платити, бо ми не можемо бути постійно дотаційним регіоном”.

Тож, комуністична утопія на лівобережжі Херсонщини виявилась черговим російським фейком. Хоча прихильники радянських часів таки отримали ті “блага комунізму”, до яких так прагнули – дефіцит, цензуру та репресії.