Херсонські школярі, що виїхали за кордон, зможуть пройти підсумкове Національне тестування в країнах свого проживання

23 Квітня 2023, 16:04

Випускники шкіл Херсонщини, що наразі перебувають за кордоном, зможуть скласти підсумковий Національний мультипредметний тест за місцем свого проживання. Для цього їм потрібно зареєструватись і з’явитись у відповідний час до зазначеного навчального закладу.

Про це під час інтерв’ю медіа-центру “IPC-Херсон” повідомив керівник Херсонського регіонального центру контролю якості освіти Максим Кирпенко.

“Діти, що знаходяться за кордоном, мають зареєструватися для тестування на сайті Українського центру контролю за якістю освіти.  Тут алгоритм такий же, як і у тих вступників, що залишились в Україні. Єдиною проблемою для них може бути те, що пункти тестування за кордоном мають дещо обмежений ліміт на учасників тестування.

Це залежить він завантаження навчальних закладів за кордоном, де це тестування буде проходити. Тому за кордоном є квота стосовно зареєстрованих у тій чи іншій країні. Інформація про квоти є на нашому сайті, Ви можете за нею орієнтуватись. Ми додаємо додаткові місця у Польщі й Німеччині, адже там українців знаходиться найбільше”, – зазначив Максим Кирпенко.

За словами пана Кирпенко, переважна більшість школярів з Херсонщини продовжують дистанційно навчатись у своїх школах, тож мають повне право отримати дипломи про загальну середню освіту українського зразка.

Раніше повідомлялось, що випускники херсонських шкіл зможуть скласти підсумкове тестування у Миколаївській області.