Херсонець, який намагався виїхати до Європи за підробними документами, заплатить 3400 гривень штрафу

04 Квітня 2023, 12:55

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Жовківський районний суд Львівської області ухвалив вирок щодо херсонця, який замовив собі підробні документи та намагався за їх допомогою виїхати до Європи. Підставою для виїзду мала стати сфабрикована довідка про стан здоров’я.

Про це йдеться у рішенні суду.

Чоловік замовив підроблені офіційні документи, а саме довідку про стан здоров’я, внесши до неї завідомо недостовірні відомості щодо непридатності до військової служби з виключенням його з військового обліку. Також на довідку було нанесено печатку Міністерства оборони України. 21 серпня 2022 року чоловік, достовірно знаючи та усвідомлюючи, що довідка є підробною, перебуваючи в пункті пропуску «Рава-Руська-Гребенне»,  використав завідомо підроблені документи шляхом їх пред`явлення та надання працівнику державної прикордонної служби України”, – йдеться у вироку.

Прикордонники викрили злочинця, та, звісно, до Європи херсонець не потрапив. Суд визнав його винним у спробі використати підробні документи, та зважаючи, що довідку чоловік виготовив не власноруч – обмежився штрафом у 3400 гривень.

Раніше повідомлялось, що аграрії зі звільнених територій зможуть отримати пільгові кредити.