Громадянську журналістку Ірину Данилович не вивозять з СІЗО на обстеження до лікарні

01 Квітня 2023, 14:30

На фото: Ірина Данилович, "ZMINA".

Громадянську журналістку Ірину Данилович, засуджену окупаційним “судом” за сфабрикованою справою нібито за зберігання вибухівки, вкотре не вивезли на обстеження до цивільної лікарні.

Про це інформує QIRIM.News з посиланням на повідомлення її батька Броніслава Даниловича.

За його словами, Ірину мали вивезти для проведення МРТ голови 29 березня 2023 року.

“Мене знов обдурили, хоча начальник СІЗО на особистому прийомі обіцяв. Не вивезли”, – сказав батько засудженої журналістки.

Він зазначив, що відвідував начальника медичного управління Федеральної служби виконання по Криму з проханням призначити обстеження доньки та її лікування.

“Вони стверджують, що загрози життю немає, що всі необхідні для Ірини ліки в СІЗО є, і відмовляються приймати ті, що їй передають в ізолятор. Всі лікарі системи ФСІН під контролем ФСБ, таке враження, що вони стажувалися в Бухенвальді чи в якомусь іншому нацистському концтаборі”, – додав Броніслав Данилович.

Батько репресованої журналістки також зазначив, що на момент розмови з кореспондентом QIRIM.News його донька продовжувала сухе голодування з вимогою провести повноцінне обстеження і лікування.

«Інформацію від неї швидко отримувати складно, маємо право на два побачення на місяць, поговорити телефоном, дивлячись крізь скло одне на одного. Адвокату теж складно зустрітися з нею, часто немає вільних приміщень для побачень адвокатів із в’язнями”, – додав батько Ірини Данилович.

Громадянська журналістка вже кілька місяців потерпає від сильного головного болю, в неї підозрюють гостре запалення середнього та внутрішнього вуха. Існує загроза запалення головного мозку, що може призвести до смерті.

Раніше повідомлялось, що прокурор запросив 7 років позбавлення волі для громадянської журналістки Ірини Данилович. У міському суді Феодосії відновили судове засідання після надання журналістці Ірині Данилович невідкладної медичної допомоги. У суді почалися суперечки сторін у кримінальній справі, незважаючи на те, що підсудній не стало краще і вона нічого не чує.