Аграрії зі звільнених територій зможуть отримати пільгові кредити – Мінагрополітики

04 Квітня 2023, 12:19

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Для підприємців зі звільнених територій, а також територій можливих бойових дій починає діяти урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%». Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом Міністрів.

Про це інформує Мінагрополітики з посиланням на повідомлення заступника Міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дениса Башлика на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначає заступник Міністра, доступ до програми бізнесу зі звільнених регіонів і територій можливих бойових дій сприятиме економічному відродженню країни та  працевлаштуванню внутрішніх переселенців і місцевих жителів.

Програма «Доступні кредити 5-7-9%» була запроваджена за ініціативи Президента України. Ця програма спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування.

У 2023 році українські аграрії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» вже отримали понад 11 млрд. гривень.

Фермери можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн. грн. Кредитування надається під 5–9% річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва, запзначають у відомстві.

Раніше повідомлялось, що з 6 квітня 2023 року в Херсонській громаді працюватиме 8 пунктів видачі паперових сертифікатів від Всесвітньої продовольчої програми ООН.