Євросоюз зняв зі Стремоусова санкції через його смерть

18 Березня 2023, 16:18

Євросоюз продовжив санкції проти громадян росії ще на півроку, проте виключив із цього списку трьох росіян через їхню смерть. Серед них – херсонський колаборант, заступник голови так званої “херсонської адміністрації”, Кирило Стремоусов.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на запис в Офіційному журналі Євросоюзу.

“Євросоюз ухвалив продовження антиросійських санкцій на піврічний термін. При цьому зі списку обмежень було виключено заступника голови адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова, депутата Держдуми Миколу Петруніна та головного редактора “Комсомольської правди” Миколу Сунгоркіна”, – йдеться у повідомленні. 

Стремоусов був внесений до списку санкцій Євросоюзу на початку червня 2022 року. Причиною стало те, що він “підтримував і просував політику, яка підриває територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України”. Тоді разом з ним під санкції потрапив також херсонський колаборант Володимир Сальдо. 

Тоді покійний колаборант в ефірі одного з російських телеканалів заявив, що пишається введенням проти себе фінансових обмежень. “Мене ці санкції не лякають. Я залишають тут, щоб жити”, – сказав тоді Стремоусов, і в принципі не збрехав… але є нюанс.