В росії чоловіка можуть засудити до 5 років ув’язнення за анекдот про втечу росіян з Херсона

15 Березня 2023, 12:24

Російська влада досить болюче сприймає будь-яку загадку про втечу своїх  військ з Херсона. Жарти ж стосовно цих подій можуть взагалі загрожувати росіянам реальним тюремним строком. Так, у місті Рязань судитимуть чоловіка, що опублікував на своїй сторінці в соцмережі анекдот про невдачі російської армії під Херсоном, паралельно порівнявши сучасну росію з нацистською Німеччиною. За цей жарт його можуть засудити до 5 років позбавлення волі.

Про це самі росіяни повідомляють у соцмережах.

“Проти жителя Рязанської області Василя Большакова порушили кримінальну справу за статтею про повторну «дискредитацію» російської армії через те, що він опублікував у «ВКонтакті» анекдот про відступ із Херсона. Максимальне покарання, згідно статті – п’ять років позбавлення волі”, – повідомляють російські ЗМІ.

Нам вдалось відшукати сторінку Большакова у соцмережах та встановити жарт, за який йому загрожує ув’язнення. Тож… насолоджуйтесь:

 

– Сергію, а чому ми відступаємо з Херсона?

– Володю, так ти ж сам наказав звільнити Україну від фашистів і нацистів.

 

За повідомленнями росіян, у будинку Большакова силовики провели обшук та вилучили  мобільний телефон та ноутбук. Чоловіка вже вдруге судять за “дискредитацію російської армії”. Влітку минулого року він відбувся штрафом у 30 тисяч рублів. 

Большаков називає себе “антифашистом” і продовжує відкрито критикувати російську владу в соцмережах. Російської тюрми він не боїться, адже після початку так званої “спецоперації” переїхав разом з родиною до Туреччини.

Що розлютило у цьому анекдоті росіян – не зрозуміло, адже аналогії між сучасною путінською росією та гітлерівською Німеччиною 30-40-х років ХХ століття, насправді, більш ніж очевидні.