У Херсоні кожного ранку з гучномовців лунатиме гімн України

07 Березня 2023, 18:04

У Херсоні оновлять та модернізують систему оповіщення. Планується, що вона не тільки попереджуватиме городян про повітряну тривогу, а й ретранслюватиме щоранку гімн України через мережу гучномовців. Також через систему оповіщення херсонців щоранку закликатимуть вшанувати хвилиною мовчання Героїв, що загинули, захищаючи Батьківщину.

Про це під час підсумкової прес-конференції місцевим журналістам розповіла колишня очільниця Херсонської МВА Галина Лугова.

В містах західної України є така традиція – кожного ранку з гучномовців лунає український гімн. Я вважаю, що для нашого міста це буде також доречним. У нас є система оповіщення цивільного захисту населення. Зараз вона не в найкращому стані, та ми запланувати її доукопплектування та модернізацію. Це моя ініціатива, і я сподіваюсь, що нова влада міста і області цю ідею підтримає”, – зазначила Лугова.

За словами Галини Лугової, на відновлення та модернізацію системи оповіщення цього року в міському бюджеті закладено відповідні кошти.

“Ми плануємо витратити на систему оповіщення 5 мільйонів гривень. Ці кошти вже закладено у бюджет, тож, сподіваюсь, вже невдовзі херсонці починатимуть свій день з гімну України та матимуть змогу вшанувати пам’ять наших загиблих Захисників разом з усією країною”, – повідомила Галина Лугова.

Планується, що український гімн лунатиме з гучномовців у Херсоні щоранку о 9 годині.