Що робити херсонцям, котрим затримують соціальні виплати? – роз’яснення від міської влади

22 Березня 2023, 13:02

Наслідки обстрілів росіянами Херсона, 2023 р. Фото: "IPC-Південь".

Херсонці скаржаться в соцмережах на те, що дехто з них не може вже певний час отримати належні соціальні виплати. Наші журналісти звернулись за роз’ясненням до міської влади. У керівництві Херсонської МВА розповіли, що до них справді часом надходять такі звернення від громадян – і пояснили алгоритм дій для херсонців у разі затримки таких виплат.

Про це в інтерв’ю “IPC-Херсон” повідомила заступниця голови Херсонської МВА Тетяна Сладковська.

“Шановні отримувачі соціальних виплат! Якщо у Вас є затримка з травня, якщо у Вас є затримка з липня і Ви раніше отримували ці кошти через “Укрпошту”, будь-ласка, зверніться до будь-якого зручного Вам банку та оформіть там безкоштовну картку. Це може бути “Ощадбанк”, це може бути “ПриватБанк” – немає значення. У всіх банках так звану “соціальну картку” оформлюють безкоштовно.

Тетяна Сладковська

З цією карткою та з довідкою про реквізити Вам треба звернутися до Управління соціального захисту у Вашому районі. Напишіть там заяву про переведення цих виплат з “Укрпошти” на картку”, – зазначила Сладковська.

Протягом місяця після подання цієї заяви триватиме верифікація в Обласному виплатному центрі, після якої вся заборгованість має бути виплачена на банківську картку. 

“Я ще раз наголошую: якщо Ви маєте таку заборгованість і Ви не отримуєте соціальні пенсії – зверніть увагу, чи Ви відкрили та перевели їх на картковий рахунок. Поточні нарахування також будуть відновлені!” – повідомила Тетяна Сладковська.