СБУ повідомила про підозру власниці херсонського телеканалу “ВТВ плюс”

10 Березня 2023, 11:19

Власниці херсонського телеканалу “ВТВ плюс”, Тетяні Каменській, яка «розкручувала» медійний образ гауляйтера Володимира Сальдо, повідомлено про підозру в державній зраді.

Служба безпеки зібрала докази колабораційної діяльності на власницю херсонської телерадіокомпанії «ВТВ плюс». Після захоплення Херсона посадовиця добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора.
За даними слідства, вона надала ворогу ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів.
Встановлено, що колаборантка особисто брала інтерв’ю у зрадника Володимира Сальдо, якого публічно позиціонувала як «легітимного» очільника області.
Таким чином, агресор використовував медіаресурс для нав’язування людям наративів москви та поширення окупаційного режиму в регіоні.
Незадовго до звільнення Херсона власниця телеканалу втекла з міста й наразі переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині півдня України.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).
На колаборантку чекає покарання ˗ 12 років ув’язнення.