Росіяни вимагають припинити годувати “евакуйованих” херсонців коштом їхнього бюджету

04 Березня 2023, 13:47

Ілюстраційний фотоколаж: "IPC-Херсон".

Серед росіян шириться хвиля обурення через розселення на території рф біженців з Херсонської області. Тих херсонців, що втекли з правобережжя області разом з окупантами, показово годують та розселяють коштом російського бюджету, що викликало агресивну реакцію серед самих росіян. Так, російські соцмережі вибухнули негативними коментарями після того, як губернатор Омської області заявив, що кілька десятків “переселенців” житимуть і харчуватимуться в одному з місцевих готелів. Утримання цієї партії “евакуйованих” коштуватиме росіянам 13 мільйонів рублів.

На харчування одного переселенця виділяють тут близько 1000 рублів на день. Це викликало обурення у місцевого населення, адже, за словами омчан, деякі з них змушені жити на 500 рублів на тиждень, тому переселенців з Херсонщини вважають дуже “дорогими гостями”.

Більшість місцевих також вважають, що годувати безкоштовно треба лише дітей херсонських переселенців, а дорослі “евакуйовані” мають шукати собі роботу, а не паразитувати на податках росіян.

Також омчани пропонують розселяти херсонців у депресивних селах свого регіону. Так, на їхню думку, можна врятувати населені пункти від вимирання і суттєво скоротити виплати “евакуйованим” українцям.

Ситуація з безкоштовним розселенням та харчуванням для херсонських переселенців набула в Омську неабикого розголосу. На обурення омчан звернули увагу місцеві журналісти. “Жителі Омської області накрили хвилею критики губернатора Олександра Буркова після того, як він підписав ухвалу про виплати переселенцям з Херсона. На думку місцевих, їм самим влада надає недостатню підтримку“, – зазначає видання “Головне в Омську”.

Та, мабуть, найсмішніше виглядають ті омчани, що, не добираючи висловів, заявляють, що також хочуть “жити, як біженці”. Сподіваємось, невдовзі у них буде така можливість.

Своїми діями росіяни спростовують заяви херсонських колаборантів про те, що представники “братнього народу” розуміють проблеми “евакуйованих” та гостинно їх зустрічають. Показово також відслідковується тенденція, за якою все частіше в таких дискусіях у російських соцмережах з’являються коментарі накшталт “ми цієї війни не хотіли” або “ми самі у цьому винні”, що вказує на втому від так званої “спецоперації”, яка поступово накопичується в російському суспільстві.