Росіяни відправляють школярів з Херсонщини “відпочивати” на Далекий Схід

21 Березня 2023, 15:01

Російські окупанти продовжують фактичну депортацію українських дітей з окупованих територій Херсонської області. Відтепер, замість Криму та Ростова, цих дітей переселятимуть на Далекий Схід росії, зокрема, до міста Владивосток.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

“Діти з Херсонської області поїдуть на відпочинок та навчання до Примор’я – на Далекий Схід. Сьогодні у Москві у будівлі Ради Федерації підписав відповідну угоду з керівником Всеросійського дитячого центру “Океан” Наталією Соловей”, – зазначив Сальдо.

Зазначений табір розташовано на березі Японського моря у 20 кілометрах від Владивостока. Зазначимо, що майже ніхто з херсонських дітей з таких “оздоровчих” поїздок не повертається. Їх залишають жити на території росії, тобто, фактично депортують.

Також цікаво, що сам Сальдо та інші херсонські колаборанти заявляють про відновлення роботи навчальних закладів на території області, одночасно відправляючи дітей на навчання до Владивостока. Сумнівним є також і наратив про “відпочинок”, адже на окупованих територіях Херсонщини знаходяться великі туристичні об’єкти, що також спеціалізуються на відпочинку дітей. Тож везти херсонських дітей у Владивосток, де клімат набагато суворіший за херсонський, є досить безглуздо.