Росіян, що під час окупації “охороняли” херсонські школи, “кинули” на гроші

19 Березня 2023, 18:05

Приватна фірма з росії, що під час окупації займалась охороною херсонських шкіл, не виплатила обіцяні гроші своїм співробітникам. Охоронцям обіцяли платити по 100 тисяч рублів щомісяця, але фактично вони працювали майже безкоштовно.

Про це повідомляють російські ЗМІ, до яких із скаргами звернулись обдурені охоронці.

«Наприкінці серпня мені хлопці скинули оголошення про набір охоронців до шкіл Херсона. Зарплата була гарною, 100 тис. рублів на місяць, виплата кожні два тижні, що й привабило», – розповідає російським журналістам один з “кинутих”, житель Підмосков’я Андрій Шевчук. Він пропрацював у Херсоні два місяці, охороняючи школу номер 6, проте замість 200 тисяч рублів отримав лише 50. Зараз фірма «Альфа-Форес», що обіцяла чоловікові гроші за охорону шкіл в окупованому місті, повідомляє, що гроші “ось-ось надійдуть”, але фактично вже 4 місяці не виплачує співробітникам зарплатню. 

«Прикро. Херсон постійно обстрілювався, ми евакуйовували дітей, ризикували життям. Забезпечували порядок, безпеку навчального процесу. А з нами так вчинили», – журиться Шевчук.

Схожа ситуація і у росіянина зі звучним прізвищем Москалик. Роман Москалик воював у складі незаконних військових формувань так званої “ДНР”, а потім вирішив заробити легких грошей у Херсоні.

Та не сталось, як гадалось – і замість обіцяних сотень тисяч рублів чоловіки отримали лише почесні грамоти від директора-колаборанта херсонської школи №6.

“Ветерани бойових дій, які ризикували життям заради росії, зараз почуваються покинутими та ошуканими. Вони захищали батьківщину, а зараз, виходить, нема кому захистити їх самих”, – підсумовують ситуацію у своєму матеріалі російські журналісти.

Треба зазначити, що окупантам вдалось запустити лише кілька шкіл під час окупації Херсона. Росіяни  відчували тотальний брак педагогів та учнів. Що стосується охоронців-невдах, то вони планують подавати до суду на фірму, що “кинула” їх на зарплатню.