Російські окупанти збираються “розвивати туризм” у заповіднику “Асканія-Нова” і призначили нового “директора” установи

22 Березня 2023, 13:50

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Російські окупанти призначили директором заповідника “Асканія-Нова”, розташованого в Каховському районі на окупованій Херсонщині, росіянина Дмитра Мещерякова. Новопризначений «директор» уже встиг заявити, що збирається «розвивати» на заповідній території туризм.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Співробітники заповідника дізналися про призначення нового “керівника” установи 20 березня 2023 року під час візиту до них гауляйтера області Володимира Сальдо і представника адміністрації президента рф Сєргєя Кірієнка.

Також російські загарбники зареєстрували біосферний заповідник «Асканія-Нова» у державному реєстрі юридичних осіб рф.

“Ніякого офіційного представлення нового «керманича» не було. Цей чоловік просто сказав, що він тепер тут «директор» і заявив, що збирається «розвивати» в заповіднику туризм. Про те, що заповідник є науковою, а не розважальною установою він, судячи з усього, навіть не в курсі”, – повідомляють джерела “Центру журналістських розслідувань”.

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо (ліворуч) і перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сєргєй Кірієнко (спереду) у заповіднику «Асканія-Нова», 20.03.2023. Фото: окупаційний Telegram-канал.

Згідно з російським державним реєстром юридичних осіб, окупанти зареєстрували всесвітньо відомий український заповідник під назвою «государственное автономное учреждение «Биосферный заповедник «Аскания-Нова» 7 березня 2023 року. Його «директором» вказаний громадянин Мещеряков Дмитро Вікторович, який має російське громадянство. Проте наразі невідомо, звідки ця особа.

“Він (Мещеряков – ред.) не є співробітником заповідника. І, судячи з усього, ця людина дуже далека від заповідної сфери. Але після цього призначення подальше збереження «Асканії-Нова» знаходиться під загрозою”, – зазначили джерела “Центру журналістських розслідувань”.

Таким чином, російські загарбники продовжують захоплення українських державних установ та утвердження на керівних посадах у них власних непрофесійних кадрів. Про “туризм” або “науку” наразі говорити не доводиться, адже єдина мета, з якою діють окупанти – це грабунок задля грабунку.