Повноваження мера Нової Каховки Коваленка перейшли до начальника МВА Брусенського. Коваленко перебуватиме на простої

02 Березня 2023, 14:02

Володимир Коваленко. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Володимир Коваленко, Міський голова Нової Каховки, пішов у відпустку, після виходу з якої перебуватиме на простої. Відповідно до постанови Верховної Ради України, його повноваження перейшли до начальника Новокаховської міської військової адміністрації Валерія Брусенського.

Про це інформує “Центр журналістських розслідувань” з посиланням на повідомлення Валерія Брусенського.

За його словами, постанова Верховної Ради України №2898-ІХ від 6 лютого 2023 року «Про здійснення начальниками військових адміністрацій населених пунктів у Каховському та Херсонському районах Херсонської області повноважень» набрала чинності 15 лютого 2023 року. Згідно з нею, Валерію Брусенському, на період дії воєнного стану та 30 днів після його припинення чи скасування, передані повноваження міського голови Нової Каховки” – прокоментував Валерій Брусенський.

«Міський голова Володимир Коваленко пішов у 24-денну відпустку, після виходу з якої буде на простої. Виконувати свої повноваження він не зможе, а його звільнення не передбачене законодавством. Тому він залишатиметься на своїй посаді, але перебуватиме на простої. Те ж стосується керуючого справами виконавчого комітету Новокаховської міськради Віталія Кубатка. Він вже пішов на простій, бо його посада не передбачена в структурі військової адміністрації», – додав Брусенський.

Валерій Брусенський. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Начальник Новокаховської міської військової адміністрації також розповів, що його першим заступником з 1 березня став перший заступник міського голови Олег Тарабака. Ще одним заступником – Сергій Петрушевський, депутат Новокаховської міськради від президентської партії «Слуга народу».

Валерія Брусенського було призначено на посаду начальника Новокаховської МВА президентом України Володимиром Зеленським 19 грудня 2022 року.

Як зазначає “Центр журналістських розслідувань”, наприкінці 2020 року Брусенський був обраний головою Каховської районної ради від партії «Слуга народу». До цього він був помічником народного депутата минулого скликання від партії «Європейська солідарність» Івана Вінника. Також він раніше працював фізичним особою-підприємцем зі сферою діяльності «надання ландшафтних послуг», директором ТОВ «Тес Ко», яке займалось зеленим туризмом у селі Одрадокам’янка Бериславського району і ТОВ «Таврійські вісті», яке займалось інформаційною діяльністю і мало однойменний інформаційний сайт у Новій Каховці.