Поліцейські повідомили про підозру жителю Херсонського району. В ході обшуків у зловмисника вилучили зброю

20 Березня 2023, 12:41

Фото: Поліція Херсонської області.

Слідчі поліції Херсонщини заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 36-річному місцевому жителю. В ході обшуку у зловмисника було вилучено зброю та агітаційні матеріали.

Працівники слідчого управління за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили 36-річного жителя Херсонського району, який підтримав окупаційну владу та агітував за проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Фото: Поліція Херсонської області.

В ході розслідування слідчі з’ясували, що у червні 2022 року підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з окупантами та обійняв посаду заступника директора захопленого підприємства.
Новопризначений заступник робив публічні заклики у підтримку країни агресора, примушував працівників брати участь у псевдореферендумі щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до рф.
Поліцейські провели обшук за місцем проживання фігуранта, вилучили предмет, схожий на зброю, 38 тясяч російських рублів, 110 доларів США, 1000 гривень, документи, комп’ютерну техніку та записники з написом «Херсон русский город», «В будущее вместе с россией».
Слідчі поліції Херсонщини повідомили 36-річному херсонцю про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст.111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність».
Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.