Окупанти призначили росіянина Артиша Сата так званим «міністром охорони здоров’я Херсонської області»

29 Березня 2023, 11:34

Артиш Сат, т. в. о. «міністра охорони здоров'я Херсонської області» Фото: ВКонтакте.

Російські окупанти призначили так званим «міністром охорони здоров’я Херсонської області» громадянина росії Артиша Сата, колишнього очільника міністерства охорони здоров’я російської Республіки Тува, замінивши ним колаборанта Вадима Ільмієва, що раніше обіймав цю “посаду” на окупованій частині Херсонщини.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Про заміну «міністра» повідомив гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо. За його словами, Артиш Сат з літа 2022 року обіймав «посаду» його радника з питань охорони здоров’я.

Новий т. в. о. «міністра» Артиш Міхайловіч Сат родом із Республіки Туви. Народився він у 1983 році і закінчив Алтайський медичний університет, працював спочатку заступником головного лікаря лікарні в Ерзінському кожууні (районі Туви). Потім він став заступником міністерства охорони здоров’я Республіки Тува з організації медичної допомоги та забезпеченню ліків. А з 2019 по 2021 роки він очолював міністерство охорони здоров’я Туви.

Як зазначає “Центр журналістських розслідувань”, це нове «призначення» не є випадковим, адже окупанти попередньо анонсували заміну посадовців на території Херсонщини.

Раніше повідомлялось, що в Херсоні росіяни вчергове обстріляли медзаклад – лікарню ім. Лучанського.