На ТОТ російські окупанти звільнятимуть з роботи тих, хто не отримав паспорт рф

26 Березня 2023, 16:06

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

На тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України ворожа “адміністрація” посилює тиск на працівників підконтрольних органів, установ, організацій, підприємств, щоб примусити людей отримувати паспорт рф.

Про це повідомляє “Центр національньго спротиву”.

Відповідно до постанови уряду рф від 31.12.2022 року №2571 трудові відносини з особами без російського громадянства зберігаються до 1 липня поточного року. Після цієї дати до таких осіб застосовуватимуться норми ворожого трудового законодавства, визначені для іноземних громадян та осіб без громадянства.

Відтак, російська окупаційна адміністрація, розуміючи факт небажання українців отримувати паспорти рф, має намір вдаватися до застосування чергових юридичних важелів тиску, щоб змусити громадян України отримувати російські паспорти.

Як вже повідомляв “Центр національного спротиву”, російські окупанти на ТОТ навіть погрожують фізичною розправою за відмову брати паспорт рф. Так, на Херсонщині росіяни за відмову від російського паспорта погрожують черговим видом тортур – “ямою”, тобто, на жертву одягають мішок та кидають в окоп.

Раніше повідомлялось, що росіяни обстріляли пункт видачі гуманітарної допомоги в Херсоні. Є поранені.