На окупованій частині Херсонщини росіяни застрелили хвору жінку, щоб не надавати їй медичну допомогу

12 Березня 2023, 15:29

Фото: відкрите джерело з Мережі.

9 березня 2023 року, на окупованій частині Херсонської області, у селі Малокаховка Каховської територіальної громади, російські військові вбили 50-річну жінку, яка страждала на психічний розлад, щоб не надавати їй медичну допомогу. Одразу після її розстрілу тіло відвезли нібито на «медичну експертизу», а рідним пояснили, що жінка «підірвалася на міні».

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Жителі Каховської громади розповіли, що черговою жертвою російських окупантів стала 50-річна жителька села Малокаховка, яка страждала на психічний розлад. Приблизно два тижні тому у жінки сталося загострення і вона почала агресивно себе поводити. Люди звернулися за допомогою до гауляйтера села на прізвисько “Муха”, але той не захотів обтяжувати себе проблемою і попросту «послав їх куди подалі».

Жінка кілька разів виходила з села в бік позицій російських військових, розташованих на узбережжі Каховського водосховища, однак згодом вони її повертали назад.

9 березня 2023 року в Малокаховці вночі вимкнули світло і біля п’ятої години ранку жінка знову вийшла з села до позицій російських військових. Невдовзі звідти пролунали постріли.

Згодом рідним загиблої повідомили, що нібито вона підірвалася на міні. Її тіло рідним не віддали і відвезли його до Нової Каховки нібито на «медичну експертизу».

За словами місцевих жителів, російські військові добре знали, що ця жінка хворіє і потребує негайної медичної допомоги. Вони стверджують, що її застрелили на російському блокпосту навмисно, щоби не везти її до лікарів.

«Якби вона дійсно підірвалася на міні, то чому тіло одразу не віддали рідним, а відвезли невідомо куди і не віддають?» – обурені люди.

Раніше повідомлялось, що росіяни вчергове обстріляли Херсон. Є жертви та пожежі.